Cajunski riž

Objavljeno dne 15. 06. 2012 v kategoriji: Jedi z rižem

Za 4 osebe potrebujemo:

1 velika čebula
2 stroka česna
1 velika zelena paprika
300 g basmati riža
400 g rdečega fižola prej kuhanega ali iz pločevinke (lahko čičerka, zaradi rdeče barve priporočam rdeči fižol)
300 do 400 g pelatov, odvisno od okusa
4 jedilne žlice javorjevega ali agavinega sirupa
1 žlica olja
3 dcl zelenjavne jušne osnove (po potrebi dodamo)
2 žlički cajunskih začimb. Namesto kupljene mešanice običajno uporabim:  sladko rdečo mleto papriko, čili, kajenski poper, kumin, origano, timijan, semena gorčice, kurkumo).

Riž operemo in namakamo 30 minut, odcejamo pa 60 minut. Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo papriko in še začimbe. Ko zadiši dodamo jušno osnovo in pelate. Dodamo riž in javorjev sirup. Kuhamo 5 minut, dodamo fižol in kuhamo še nekaj minut, da se okusi premešajo. Potrosimo s svežim peteršiljem ali koriandrom.

Opomba: Cajunski (beremo: kajdžanski).






Komentiraj

*

  • Zadnje objave

  • Kategorije

    • Bolezni (10)
    • Hipnoza (5)
    • Izbrano za vas (74)
    • Knjige (6)
    • Medicina (38)
    • Mediji (6)
    • Neuvrščeni (34)
    • Otroci (18)
    • Shujševalne diete (3)
    • Učimo se (29)
    • Vrt (3)
    • Za živali (9)
    • Zdravje (37)
  • Foto galerija

  • Značke