Pražen riž, pražena blitva

Objavljeno dne 03. 09. 2012 v kategoriji: Jedi z rižem, Recepti

Potrebujemo kilogram blitve, ki ji odstranimo bela stebla, jo na grobo narežemo in na pari kuhamo približno 3 minute. Če uporabljamo tudi stebla, najprej kuhamo 3 minute stebla in potem dodamo še zeleni del. Dodamo ¼ sklede mandljeve moke (fino mleti mandlji), ½ žličke česna v prahu, ščepec morske soli in malo svežega popra. Tako pripravljeno maso lahko uporabimo kot prilogo ali nadev (npr. za pico). Namesto blitve lahko uporabimo špinačo.

Skodelico dolgozrnatega rjavega riža pražimo 3 – 4 minute. Mešamo ves čas, dokler ne zadiši. Dodamo: 3 skodelice jušne osnove, 2 manjša sveža olupljena paradižnika brez semen ali 2 žlici paradižnikove omake, manjšo čebulo narezano na koščke, ½ žličke mlete kumine, ½ žličke česna v prahu, ščepec morske soli, malo sveže mletega popra. Ko riž zavre, zmanjšamo ogenj, občasno premešamo, razrahljamo in pustimo, da riž vpije tekočino.
Postrežemo skupaj s praženo blitvo.






Komentiraj

*

  • Zadnje objave

  • Kategorije

    • Bolezni (10)
    • Hipnoza (5)
    • Izbrano za vas (74)
    • Knjige (6)
    • Medicina (38)
    • Mediji (6)
    • Neuvrščeni (34)
    • Otroci (18)
    • Shujševalne diete (3)
    • Učimo se (29)
    • Vrt (3)
    • Za živali (9)
    • Zdravje (37)
  • Foto galerija

  • Značke