O MENI


Sem Ivan Soče, dovolj star za nekaj znanja in modrosti in dovolj mlad, da se še z veseljem učim in informacije posredujem drugim. Pišem že od nekdaj: pisal sem novinarske prispevke za radio in časopis, bil tudi urednik študentskega časopisa Katedra. Kot študent sem napisal knjižico Za samoupravno univerzo, pozneje pa knjigo Življenje je lahko še lepše. Objavljal sem in objavljam v časopisih in revijah. Pisanje je način, da si sam izostrim pogled na neko temo, da problem pogledam globlje in celoviteje. Pisanje je tudi prisila, da resno in odgovorno misliš o nečem. Misliti na papir je veliko bolj obvezujoče in odgovornejše, vsa sreča, da je ta prisila nemoteča.  Nekaj zadnjih let skoraj redno pišem kolumne, zdaj je čas, da jih nekako uredim v obliki spletnega dnevnika (bloga). Kaj si o kakovosti in koristnosti tem člankov mislijo nekateri bralci lahko preberete spodaj. Blog je odličen način, ki omogoča vaše sodelovanje in izražanje vaših mnenj. Za začetek sem blog napolnil s prispevki, ki so bili objavljeni v drugih medijih. Hvala za resno in odgovorno komentiranje mojih in tujih prispevkov.

Nekaj komentarjev o objavljenih člankih:

– Spoštovani g. Soče! Mi je pa všeč, da obstajajo taki entuziasti na svetu, kot ste vi. …  pogumno nadaljujte s svojim delom! (Miha M.)
– Spoštovani g. Ivan, rad bi vas samo pohvalil za tole vaše pisanje. Vsako pismo, ki ga dobim od vas ima neko sporočilo, človek se malo zamisli, no vsaj jaz ponavadi se. (Peter W.)
– Čestitam vam za prodorno osveščanje. (Marjan V.)
– Srečno … tudi vam, ki nam dajete obilo pomoči k zdravju. (Dragica G.)
– G. Ivan, za tole pismo pa vsa čast! Modrost! (Marino K.)
– Spoštovani Ivan Soče, hvala vam za  trajne lepe nasvete, misli in želje. (Danica K.)
– Večkrat jih prebiram in moram reči, da so mi v veliko pomoč pri prizadevanju za zdravo življenje in dobro počutje, sploh takrat, kadar mi to ne uspeva najbolje. (Joža G.T.)
– Iskrena hvala za lepo besedilo, se me je zelo dotaknilo… (Marjana K.)
– … osebno pošiljam vaša sporočila naprej, saj se mi zdijo neprecenljiva (Irena M.)
– Odličen sestavek, hvala Vam! (Tomas C.)
– Ob Vašem ozaveščanju za zdrav način življenja so Vam in Vam bodo mnogi hvaležni za boljše zdravje in dolgo življenje. Kar tako naprej. (Ivan J.R.)
– .. ko sem tole prebral sem se počutil kot da sem jaz to napisal čeprav imam samo 21 let (Tim F.)
– … enkrat sem se ti moral zahvaliti za trud, ki ga vlagaš v naše skupno bivanje. (Andrej U.)
– Hvala za vsa vaša razmišljanja in pisanja. Vedno jih z zanimanjem preberem in  jih shranim na posebno in varno mesto, da mi po pomoti  ´ne bi ušla´. (Drago H.)
– Najprej se vam res najlepše zahvaljujem za vsa vaša pisma, ki nam jih pošiljate in nam odpirate oči glede našega zdravja in vplivov nanj. (Jelka V.)
– Čestitam za vaše tankočutje in močno besedno izražanje! (Alenka Š.)
– Torej, Ivan in prijatelji, pogumno naprej. (Edvin R.)
– Hvala za vaše izjemne misli in usmeritve, zelo vas cenim in lepo pozdravljam. (Lidija P.)
– Z veseljem prebiram vaša pisma in jih tudi posredujem velikemu številu prijateljev. (Milena P.)
– Še naprej skrbite za naše zdravje, saj prav gotovo  kakšen nasvet pade tudi na plodna tla. (Bojana S.)