Najpomembnejša knjiga o nemoči medicine in moči lastnega znanja!

Iz knjige boste spoznali:
–  zakaj smo takšni, kot smo, zakaj verjamemo v kar verjamemo, zakaj in
kako lahko spreminjamo svoja prepričanja in svoje navade,
ki upravljajo z našim življenjem;

–  zakaj najpogosteje zbolevamo, kako bolezni preprečiti in pozdraviti,
ustaviti ali vsaj močno upočasniti njihovo napredovanje;

–  kaj lahko pričakujemo od sodobne in kaj od alternativne medicine;
–  s kakšnimi metodami manipulacije prirejajo prehranske resnice in kaj
so neizpodbitni dokazi nevtralne znanosti o hrani in njenem vplivu na zdravje;

–  kako drugi dejavniki (stres, telesna dejavnost, misli in čustva, oblačila
in drugo) vplivajo na naše zdravje;

–  kako vse te informacije uporabiti za boljšo skrb zase in za svoje zdravje.

Nobena druga knjiga ne ponuja toliko celovitih, verodostojnih informacij, podkrepljenih z obilico znanstvenih dokazov najuglednejših znanstvenikov našega časa.

Na začetku spoznamo, zakaj smo takšni, kot smo, kdo nas je “programiral” ter kdo zdaj nadzira naš um in kako. Izvemo, zakaj je občutek nemoči, nesposobnosti, nevrednosti le občutek in ne dejansko stanje. Vredni smo veliko več in zmoremo veliko več. Neznanje, nezdrava navezanost in nesprejemanje so glavni vzroki zbolevanja. Šele takrat, ko se umsko osvobodimo, spoznamo, kakšne neverjetne moči imamo, in začnemo iskati prave informacije, se osvobodimo prepričanj in navad, ki omejujejo našo svobodo in ogrožajo naše zdravje.

Ko postanemo prepričani, da lahko z novimi informacijami kaj spremenimo, jih začnemo iskati. Takrat spoznamo resnično nemoč in moč farmacevtske in alternativne medicine. Spoznamo, da v državah, kjer veliko vlagajo v zdravstvo, državljani niso nič bolj zdravi. Naša bolezen je za “varuhe zdravja” le dober posel. V knjigi boste našli osupljive podatke o lažeh in prevarah farmacevtsko-medicinske in prehranske industrije.

Ko imamo vedenje o tem, da nismo nemočni in da lahko sami skrbimo zase, da ne moremo pričakovati velikih koristi od drugih, se lahko naučimo, kako varovati svoje zdravje in kako najhitreje ozdraveti, če že zbolimo. Pri tem je hrana odločilnega pomena. V knjigi je natančno opisano, katera hrana prispeva k našemu zdravju in kako to hrano pripravljati.

Zdravje ni odvisno zgolj od hrane, zato je v knjigi veliko prostora namenjenega premagovanju stresa, telesni aktivnosti, vplivom okolja (stanovanje, oblačila …).

Več informacij o knjigi na www.hipokratjebilkuhar.si.

2 odgovorov na “Nova knjiga: HIPOKRAT JE BIL KUHAR”

 1. by Janez Krempl 8 let ago

  Spoštovani gospod Ivan Soče!

  Iskrene čestitke za to vašo zadnjo prečudovito knjigo poimenovano Hipokrat je bil kuhar. Zame je ta knjiga prvovrstni biser med biseri. Če bi moral knjigo oceniti, bi jo ocenil z 10+.
  Predstavljena tematika mi ni tuja, saj me tovrstne vsebine zanimajo že več kot 30 let (t.i. alternativa, duhovnost, naravna medicina).

  Če bi bil jaz zdravstveni minister, bi knjigo brezplačno razdelil 500.000 družinam v RS (1 družina = cca. 4 člani), vam pa bi država izplačala 500.000 * 30 EUR = 1,5 milj EUR.
  Ta knjiga je kot biblija in bi jo morala imeti pri sebi vsaka slovenska družina. Skupni efekt na področju zdravja pa bi bil velikanski. Mislim, da bi se meril v nekaj 10 milj. EUR. Torej bi bil 1,5 milj zanemarljiv vložek države v preventivo.

  A oba veva, da je zgornja želja verjetno čista utopija. Vse ste zelo lepo pojasnili v svoji knjigi, kako oblast skrbi za zdravljenje (namesto zdravja) svojih državljanov…

  Rdeča nit knjige je RESNICA. Ta resnica je tako močna, da človeka presune. Ne morem verjeti, od kod ste zbrali toliko energije in poguma in ‘natresli’ toliko dejstvev, ‘da glava peče’. Knjiga je namreč blazno obsežna, izredno sintetična, brez nepotrebne navlake oz. mašil in kljub temu izredno jasen slog pisanja. Vsebina globoko presega ceno, za katero se prodaja.
  Ram imam dobre knjige. Doma jih imam polno. In ta je resnično pravi biser.

  Oba veva, da država od vas ne bo odkupila 500.000 izvodov. Sem pa trdno prepričan, da bo teh 3000 izvodov kmalu pošlo.

  Pri vašem delu vam želim še naprej obilo raziskovalnega in analitičnega uma. Poguma premorete ogromno, o tem ni nobenega dvoma. Vsa čast vam.

  Knjigo bom z velikim veseljem priporočal ljudem, ki podobno razmišljajo kot sam. V tem negotovem in razburkanem svetu mi ta knjiga deluje kot rešilni jopič. Seveda je potrebno vsebine ozavestiti in živeti v skladu z njimi…

  Če bo kdaj priložnost, vsa bom prosil, za vaš podpis na knjigi, ki mi je zelo dragocena.

  Lep pozdrav!

  Janez Krempl, MB

 2. […] Ivan Soče Ali lahko zbolimo zaradi navezanosti, nesprejemenja in neznanja? Ivan Soče […]

Comments are closed.