Sestavine:
250 g čičerke
1 čebula
3 žlice narezanega peteršilja
4 stroki česna
1,5 l jušne zelenjavne osnove
1 žlica rdeče paprike
150 g krompirja
100 g sladkega krompirja (ali korenčka)
100 g sladkega krompirja (ali korenčka)
100 g pelatov
1 žlica mediteranskih začimb (origano, melisa, bazilika …)
2 žlici arašidovega olja
sol in kajenski poper
5-6 žlic prepraženih kock kruha
Čičerko operemo, čez noč namakamo v mrzli vodi. Vodo ocedimo, čičeriko operemo. V loncu zavremo 1,5 vode in dodamo čičeriko. Kuhamo, da čičerka postane mehka. Vodo odlijemo, lahko pa v tej vodi dodamo 2-3 zelenjavne jušne kocke in pripravimo odlično jušno osnovo.
Segrejemo olje, dodamo čebulo, peteršilj, stisnemo česen in pražimo. Dodamo krompir in sladki krompir in pražimo minuto – dve. Dodamo mleto papriko, zelišča, paradižnik, čičerko, jušno osnovo in kuhamo še 15 minut. Zmiksamo, a ne preveč. Posolimo in popopramo.
Ko postrežemo, v krožnik dodamo krušne kocke.