Marsikaj ne vem o tradicionalni kitajski medicini, nikoli pa ne bom zvedel, če so kitajski cesarji jedli boljšo juho, kot jo kuham jaz. Zagotavljam pa Vam, da je vredna cesarske mize. Preverite, morda bo carska tudi Vam.

Pripravim: 150 g različne zelenjave: korenček, por in zeleno narežem na tanke palčke, drugo zelenjavo pa na manjše kose: sojine kalčke, brokoli, kitajsko zelje, koruzo, 4 kitajske gobe “mu err”, (v topli vodi namakam 10 minut, potem narežem samo mehke dele), žličko naribanega ingverja, steklene rezance (50g), bambus (50g), riževo vino (1-2 žlici), rižev kis (1-2 žlici), tamarind pasto (1 mala kavna žlica) sojino omako Tamari (3-4 žlice), riževo moko (1-2 žlici), čajno žličko kajenskega popra, kokosovo olje (2 jedilni žlici), liter vode.
V voku segrejem kokosovo olje, dodam zelenjavo in pražim 3-4 minute. Dodam vodo, vino, kis in sojino omako. Kuham 5 minut. V kozarcu hladne vode dodam moko, premešam in počasi vlivam v juho. Kuham še 5 minut. Dodam steklene rezance in kuham še minuto – dve. Ob juhi ponudim še sojino omako, kis, poper in čili.