Sestavine:
400 g kosovega masla
450 g čičerikine moke
2 žlici kokosove moke
3 žlice grobo zdrobljenih lešnikov ali mandeljnov
1 kavna žička mletega kardamoma
1/2 kavne žličke cimeta
250g rjavega sladkorja v prahu
V posodi z debelim dnom stopimo maslo, dodamo čičerikino moko in nepretrgano mešamo 15 minut. Če uporabljamo mandeljne, jih prej blanširamo, posušimo in nežno prepražimo na kokosovem olju. Ko čičerikina moka zadiši po orehih dodamo vse drugo, razen sladkorja. Pražimo še par minut. Odstavimo in počasi ob stalnem mešanju dodajamo sladkor. Ko se zmes primerno ohladi, naredimo kroglice premera 2,5 cm. 
Kroglice lahko povaljamo v grobo mlete pistacije, lahko v čokolado v prahu, ali v kokosovo moko. Lahko tudi kombiniramo: eno četrtino kroglic pustimo v osnovni izvedbi, ostale tri četrtine povaljamo v različne medije. Tako dobimo po približno 10 – 15 kroglic različnih barv in okusov.