Vladarji kujejo načrte o cepilnih potnih listih, kljub temu, da:

  • ne obstajajo dokazi, da cepljene osebe ne širijo okužb,
  • ne obstajajo dokazi, koliko časa cepivo ščiti,
  • cepljenih je le za kakšen odstotek prebivalstva,
  • cepiva v zadostnih količinah še dolgo ne bo za načrtovano precepljenost 70% prebivalstva,
  • mnogi se ne bodo cepili, ker niso v tvegani skupini, saj je zbolevnost pri mlajših prebivalcih zalo majhna, smrtnosti skoraj ni,
  • da se mnogi ne bodo cepili zaradi zdravstvenih razlogov.

V potni list bi naj vpisovali podatke tudi o tem, ali smo covid-19 preboleli, kar ne zagotavlja, da nismo kužni, in rezultate testov, ki tudi ne morejo ugotoviti ali smo oziroma ali bomo čez nekaj ur kužni. Morda bo vse lepo zapakirano v mobilni aplikaciji, morda še s podatki o covid nekaznovanosti. Vanj bodo najverjetneje vpisovali tudi druga cepljenja. Zakaj ne bi vpisovali še cepljenja proti ošpicam, sezonski gripi, o HPV… če že imamo možnost.
Zakaj torej ogrevanje svetovnega prebivalstva za novi potni list – potrdilo o prostovoljnem cepljenju, prostovoljnem testiranju in prostovoljno naloženi aplikaciji za sledenje.

Vsak potni list je sredstvo kontrole. Da oblast ve, kam kdo gre in da mu lahko omeji gibanje. Ne zgolj med državami, ampak po novem tudi med regijami, mesti in vasmi znotraj države. Cepilni potni list je sredstvo nadzora in prisile. Nič drugega. Z omejevanjem gibanja necepljenim, netestiranim, neprebolelim in vsem brez digitalne aplikacije o sledenju vladarji želijo le eno: prisiliti nas, da se prostovoljno cepimo, prostovoljno testiramo in prostovoljno nalagamo aplikacije za sledenje.

Kakšno koristi imajo vladarji od tega. Obvladljivost: pokornost, poslušnost, ubogljivost, nekritičnost. Povrh bomo imeli občutek, da nam vladarji omogočajo svobodo. Le pridni moramo biti. In hvaležni, ker skrbijo za nas. To je temelj novega družbenega reda in to lajša upravljanje z nami. Mimogrede bodo ogromno (zares ogromno) zaslužili farmacevtsko- medicinski vladarji, ki postajajo vladarji vladarjev.

Če ne bi SARS-CoV-2 preskočil iz netopirja v zamrznjeno meso in potem na človeka, bi ga zanesljivo izmislili.