Pred kratkim sta pritegnili mojo pozornost dve novici. Prva o kravi z imenom Vidra, ki je doslej dala 100.000 kilogramov mleka. V časopisih so celo objavljali njeno sliko. Uboga Vidra, res si je zaslužila nagrado, ker je preživela, da jo tako dolgo molzejo. Pravzaprav je lahko simbol za stroj, ki proizvaja mleko. Rad bi videl ponosnega lastnika, ki ji je vzel 200-kratnik lastne teže, ker sem prepričan, da Vidra (tako kot nobena druga krava) človeku ničesar ne bi dala, saj je njeno mleko namenjeno njenim otrokom, in to za samo kratek čas.
 
Druga novica je bila, da je 2000 kmetov v Belgiji v znak protesta zaradi prenizkih odkupnih cen po njivah polilo 3.000.000 litrov mleka. Kakšna škoda, so vzdihovali eni, kakšna korist, sem komentiral jaz.
Ob prenosu dirke formule 1 v belgijskem Spa-Francorchampsu sem na bližnjih njivah videl veliki napis SOS MILK (rešite mleko) in si zaželel, da bi kdaj videl napis SOS US FROM MILK (rešite nas mleka).
 
O škodljivosti kravjega mleka za človeka, posebej za otroke, sem že pisal. 
Med počitnicami sem prebral nekaj knjig, v katerih so objavljene pomembne raziskave neodvisnih, strokovno in moralno kompetentnih ustanov o škodljivosti živalskih beljakovin, predvsem kravjega mleka. Podrobneje sem bral o povezavah med uživanjem mleka in multiplo sklerozo, diabetesom tipa 1 in tudi 2, alergijami, rakom … in drugimi avtoimunskimi boleznimi. In kar je že neštetokrat dokazano: kravje mleko ni dober vir kalcija za človeka. Veliko razlag in utemeljitev je bilo tudi o tem, zakaj nas država ne zaščiti pred to nevarnostjo, zakaj nismo s tem bolj seznanjeni …
Odločitev je v rokah posameznika. Če od koga izvem, da je kaj škodljivo za moje zdravje, to informacijo lahko preverim ali pa ne, jo sprejmem ali pa ne.
Zdaj veste.