Sestavine:

200 g masoor dala (rdeče leče)
12 dcl zelenjavne jušne osnove
1 velika čebula
3 stroki česna
1 kubični centimeter naribanega ingverja
2 manjša korenčka, naribana
žlička korianderja
žlička kurkume
½ žličke kajenskega popra
½  žličke cimeta
¾ žličke kardamoma
žlička kumina
paradižnikova omaka
peteršilj ali sveži koriander

Po potrebi še voda, poper, sojina omaka – po okusu lahko tudi malo limone.

Rdečo lečo dobro operemo, lahko tudi za nekaj ur namakamo. Ocedimo.

Na drobno nasekljano čebulo prepražimo, dodamo narezan česen in nariban ingver. Pražimo nekaj sekund in dodamo začimbe v prahu. Ko se razvijejo vonjave, dodamo nariban korenček in masoor dal. Zalijemo z vročo jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut. Nekaj minut pred koncem dodamo paradižnikovo omako.

Če je potrebno, juho malo razredčimo in po okusu dodamo poper in sojino omako z manj natrija. Morda boste uživali tudi v okusu limone, a dodajte le nekaj kapljic, da ne izničite okusa cimeta in kardamoma, ki juhi prispevata tako čaroben okus.