Sestavine:
½ kilograma dateljnov brez koščic
1 skleda nesladkane vode ali rastlinskega mleka
1 skleda nesladkanega in nesoljenega arašidovega masla
½ sklede kakava v prahu
½ sklede nesladkanega rastlinskega mleka
1 jušna žlica brezalkoholnega vaniljeva ekstrakta
grobo sesekljani arašidi
Za dateljnevo maso:
V vodi ali mleku dateljne čez noč namočimo.
V mikser z rezilom S (blender) damo dateljne in zmeljemo, da dobimo gladko maso. Vzamemo eno skledo mase za “tartufe”, če kaj ostane, porabimo za druge recepte.
Arašidovo maslo, mlete dateljne, kakav v prahu in vanilj zmiksamo v blenderju, da dobimo gladko maso. Počasi dodajamo rastlinsko mleko dokler ne dosežemo želene gostote (trdote). Zmes za nekaj ur damo v hladilnik da se okusi še združijo.
Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih arašidih.Če želimo “tartufe” z manj maščobe, namesto arašidovega masla uporabimo zmleto čičerko ali kakšen drug fižol.